Менаџмент Фијата позвао на преговоре раднике „Фијат пластика“

Менаџмент компаније Фијат Крајслер аутомобили Србија позвао је сутра на преговоре представнике запослених фирме „Фијат пластик“ која је скоро два месеца у штрајку, потврдио је за РТК Зоран Миљковић, председник штрајкачког одбора.

Позив на разговоре је уследио на иницијативу штрајкачког одбора.

Миљковић је навео да не очекује позитиван исход првих разговора, али и да скоро свих 90 радника неће одустати од свог захтева, а то је: исплата заосталих дуговања.

Скоро сви запослени у фирми „Фијат пластик“ која израђује бранике за фијат 500Л наставили су штајк због заосталих дуговања која су у просеку достигла суму од 500 до 700 евра по раднику, потврдио је председник штрајкачког одбора и навео да радници штрајкују у обе смене на радним местима, што значи да ни данас није било произведено 360 браника за возила.

Они су незадовољни јер радници ауто-индустрије у свету имају далеко веће зараде, а да износи њихових примања нису ни изблиза европски.

Браници неодвојиви од аутомобила, па и процеса рада.

Ни запослени у Фијату данас нису покренули траке, јер недостаје важан ауто део.

Расплет у Фијату и пратећој фирми можда је могућ.

Иначе, запослени у Фијату данас је требало да наставе производњу после плаћеног одсуства.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.