Ментална аритметика за најмлађе

Образовни центар “Логикидс” из Крагујевца, овог викенда у Тржном центру Плаза организује промоцију и презентацију свог едукативног програма, у оквиру манифестације “Дани Суан Пан менталне аритметике”.

Деца из ове школе посетиоцима демонстрирају вештину рачунањана на абакусу.

Ово је уједно и прилика за родитеље који желе да упишу своје дете на Суан Пан менталну аритметику, да се информишу о овом програму.

Образовни центар “Логикидс” постоји од 2016. године и прва је школа Суан Пан менталне аритметике у Крагујевцу у којој се примењује лиценцирани међународни образовни програм развијања интелектуалних потенцијала код деце узраста од 5 до 14 година, када је њихов психомоторни развој најинтензивнији.

Сам програм менталне аритметике значајно утиче на развој пажње, рефлекса, јачање меморије и моћи усвајања градива и логике.

У току је упис треће генерације полазника.

Детаљне информације заинтересовани родитељи моћи ће да добију и сутра од 12 до 20 часова у Тржном центру Плаза.

Програм се остварује кроз коришћење рачунаљке, абакуса и аудитивних вежби, да би се у последњем стадијуму усавршила визуелизација и мисаоно рачунање у року од три до пет секунди, без могућности грешке.

У склопу ове манифестације објављен је и наградни ликовни конкурс на тему “Ум царује”.

Деца узраста од 5 до 14 година своје радове могу да доставе тржном центру “Плаза” а победник ће постати стипендиста Образовног центра “Логикидс”.

Иначе, ова школа сарађује и са локалном самоуправом, а као резултат те сарадње до краја јуна 10 најбољих ученика из социјално-угрожениох породица, постаће стипендисти Логикидса од нареде школске године.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *