Милош Јањић наступио у галерији Народног музеја

У оквиру концертне сезоне Музичког центра, крагујевачка публика недавно је, у галерији Народног музеја, имала прилику да чује солистички концерт Милоша Јањића на гитари. На програму су била дела Франца Шуберта, Мануела Понса, Исака Албенизија и Миклоша Роже.

Милош Јањић је један од водећих представника своје генерације српских гитариста.

Дипломирао је и магистрирао у класи професора Срђана Тошића на Факултету музицке уметности у Београду.

Од 2004. до 2006. усавршавао се у реномираној класи професора Карла Маркионеа на Конзерваторијуму у Холандији, а током студија био је стипендиста Владе Србије и фондације Владе Холандије.

Похађао је мастеркласове познатих светских гитариста и композитора: Душана Богдановића, Никите Кошкина, Карла Маркионеа, Роланда Дајенса, Зорана Дукића, Пабла Маркеза и Тилмана Хопштока.

На програму су била дела композитора Франца Шуберта и Мануела Понса намењена извођењу на класичној гитари и дела Исака Албенизија и Астора Пјацоле у транскрипцији за класичну гитару.

Наступао је као солиста у иностранству – Румунији, Грчкој, Италији, Холандији, Црној Гори, као и у најзначајнијим концертним просторима у Србији. Активан је и као камерни музичар у различитим саставима.

Милош Јањић се бави педагошким радом као ванредни професор на Факултету уметности у Нишу. Добитник је бројних признања и награда на националним и међународним такмичењима. Учествовао је на међународним фестивалима гитаре, као извођач и члан жирија.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *