Министар Ђорђевић честитао Међународни празник рада

Поводом 1. маја министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је радницима и послодавцима Међународни празник рада, истичући да у Србији права радника никада нису бил на вишем нивоу и да без задовољних радника нема ни успешне државе.

Оцењујујући положај радника у Србији огласили су скоро сви синдикати позивајући послодавце да у отежаним условима рада због пандемије коронавируса не отпуштају запослене.

Указујући на различите врсте запажених мањкавости, јавно су се саопштењима обратили: Савез самосталних синдиката Србије, Синдикат Независност, Синдикат новинара Србије и честитали празник рада свим грађанима.

One thought on “Министар Ђорђевић честитао Међународни празник рада”

  1. Ministar rada je ovih dana izjavio da ne zna da u Srbiji postoji stranačko zapošljavanje i da država brine o svakom radniku. Podsetio je i da je raniej za 1. maj bio sa sindikatima i radnicima, a da država štiti više radnike od sindikata.Sad tvrdi da su prava radnika na najvišem nivou. Ovo je velika uvreda za radnike!Prava radniak su na nivou druge polovine 19. veka. Radnici boluju u kućnom rivoru od virusa korone već i od siromaštva. Bednji 1. maj radnicima nije stigao za poslednjih 80 god.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *