Министарство здравља: Не чекати компликације, идите у амбуланту ковид-19 чим се појаве симптоми

Грађани који осећају симптоме заразе новим коронавирусом могу да дођу у ковид амбуланте које су отворене у домовима здравља широм Србије.

Више нема потребе за заказивањем прегледа телефоном. Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је за РТС да ће грађани који имају отежано дисање, повишену телесну температуру и кашаљ у новоотвореним ковид амбулантама добијати усмерења за одлазак у самоизолацију или на даље лечење у болницама.

“Уочили смо да се наши грађани доста касно јављају на преглед, тек после трећег, четвртог дана, када постају фебрилни, што компликује њихову клиничку слику”, навео је Берислав Векић и додао да ће амбуланте растеретити лекаре који се у болницама брину о пацијентима са тежим симптомима.
“Након 22 сата могу аутоматски да оду у установе секундарног, односно терцијарног нивоа, односно на инфективну клинику и болнице општег типа”, навео је Векић, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а.

За пацијенте у Крагујевцу који осећају симптоме заразе могу обратити Амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције у згради АТД-а.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *