Мирна новогодишња ноћ у Крагујевцу

Заменик градоначелника Крагујевца, Ивица Момчиловић и Дамјан Срејић, члан Градског већа, током новогодишње ноћи, по традицији, обишли су дежурне екипе у Полицијској управи, Ватрогасној служби и Заводу за хитну медицинску помоћ.

Дежурне екипе нису имале већих интервенција и ноћ је протекла мирно.

Представници локалне самоуправе посетили су запослене који су у “најлуђој” ноћи дежурали у Полицијској управи, Ватрогасно-спасилачкој бригади и Заводу за хитну медицинску помоћ.

Традиционално место окупљања пред полазак и ове Нове године била је Скупштина града, а прво су се упутили у Полицијску управу, где је констатовано да током новогодишње ноћи није било већих инцидената.

За разлику од целе 2019., у којој су припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу имали више од 1.530 акцидентних догађаја и последњег дана прошле године када су имали много посла у Крагујевцу, Аранђеловцу, Книћу и Баточини, током новогодишње ноћи није било озбиљнијих интервенција.

И поред употребе пиротехничких средстава, дочек је протекао без инцидената. Говорило се и о новом објекту за крагујевачку полицију и ватрогасце.

Дежурни у Заводу за хитну медицинску помоћ углавном су лекарску помоћ указивали хроничним болесницима и младима у алкохолисаном стању.

Новогодишња ноћ у Крагујевцу била је релативно мирна и није било интервенција због неопрезне употребе пиротехничких средстава.

Директорка Завода за хитну медицинску помоћ Гордана Ђокић је подсетила да су у последње три године у ту здравствену установу стигла четири путничка возила за превоз пацијената, а да ће захваљујући локалној самоуправи и донацији једног тржног центра у Крагујевцу бити купљено још једно.

Представници Града су оценили да су запослени који су новогодишњу ноћ провели радно били на нивоу задатка и да свој посао раде одговорно и професионално.

Запослени који су дежурали током новогодишње ноћи још једном су апеловали на грађане, да и у време празника буду умерени, а нарочито када је реч о употреби пиротехничких средства.

Посебан апел је упућен возачима, да под дејством алкохола не седају за волан, јер тиме угрожавају не само свој, већ и живот других учесника у саобраћају.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *