Мирослав Кочић одржао предавање на Универзитету у Крагујевцу

Центар за научноистраживачки рад Српске академије наука и уметности, Универзитет у Крагујевцу и Завод за заштиту споменика културе Крагујевац организовали су предавање Мирослава Кочића, доктора наука антропологије и археологије Универзитета у Питсбургу.

Тема предавања били су резултати археолошких истраживања у Шумадијском региону.

У Свечаној Сали Универзитета у Крагујевцу, Мирослав Кочић одржао је предавање на тему „Појава друштвене комплексности и изградња заједнице током неолитског периода у микро-регији Горње Груже“.

Предавање је обухватило резултате археолошких истраживања обављених у Горњој Гружи, што је део Кочићевог докторског рада који је одбранио на Универзитету у Питсбургу.

Истраживања на локалитетима у Шумадији су плод сарадње Завода за заштиту споменика културе Крагујевац и Универзитета у Питсбургу.

До сада је евидентирано 27 археолошких локалитета, од којих су 23 до сада била непозната. По речима доктора Кочића, циљ је да у наредном периоду истраживања буду настављена и проширена на друге локалитете.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *