Мобилијари дечјих игралишта настају у халама предузећа „Шумадија“ ДОО

У сусрет обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом истраживали смо са којим се проблемима сусрећу инвалиди.

Једно од највећих предузећа за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом је предузеће „Шумадија“ ДОО у коме више од половину запослених чине особе са инвалидитетом.

Локална самоуправа оживела је ову заштитну радионицу која се раније суочавала са тешком финасијском ситуацијом, а данас успешно послује. Баве се израдом мобилијара за дечја игралишта.

Од укупно више од 60 запослених радника који раде у крагујевачком предузећу за професионалну рехабилитацију, више од пола чине особе са инвалидитетом.

У две производне хале процес производње усмерен је на израду предмета од метала.

Град Крагујевац настоји да оживи и потпуно реконструише игралишта за децу у централном градском језгру, али и на периферији.

Многа дечја игралишта имају потпуно другачији изглед, захваљујући запосленима у предузећу Шумадија ДОО. Они су за најмлађе Крагујевчане направили нове или реконструисали постојеће реквизите за игру и забаву.

Закон о професионалној рехабилитацији особа са инвалидитетом је на снази једанаест година, динамика запошљавања је нешто боља него пре доношења овог законског решења. Упркос томе, особе са инвалидитетом суочавају се са бројним проблемима и потешкоћама.

Запослени у предузећу за професионалну рехабилитацију „Шумадија“ ДОО интензивно раде и на креирању и уређењу дечјих игралишта у граду.

Насеља Ердеч и Велико поље ускоро ће имати лепо уређена дечја игралишта. И у насељу Љубине ливаде интензивно се ради на плану уређења простора за најмлађе.

Малишани који живе у овом делу града ускоро ће се забављати и играти на дечјим справама које се израђују у производним халама предузећа за професионалну рехабилитацију „Шумадија“ ДОО.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.