Модернији градски превоз

Јавни градски и приградски превоз у Крагујевцу у наредне три године обављаће “Вуловић транспорт” и “Арива литас”.

Ова два превозника изабрана су на тендеру, као најповољнији понуђачи. Уговор са Градском агенцијом за саобраћај потписан је данас, а том приликом представљени су и новитети у градском превозу.

Јавни градски превоз у Крагујевцу се од 1. јула коренито мења и осавремењује. Превозници ће убудће морати у свим аутобуса да обезбеде клима уређаје и слободан WiFi, бројаче путника, видео надзор. Звучни и визуелни дисплеј најављиваће станице, а ту су и нове униформе.

Овај уговор доноси доста новина од којих ће неке бити одмах видљиве као што су повећање броја полазака од 16,6 одсто у односу на досадашњи ред вожње. То није коначан број полазака, пошто ће од 1. септембра бити још више полазака у оквиру јесењег реда вожње.

Од септембра се реално очекује далеко бољи, модернији и функционалнији јавни превоз у Крагујевцу. То обећавају превозници из “Вуловић транспорт”а и “Ариве Литас”.

У Крагујевцу има 812 аутобуских стајалишта, а многа од њих нису опремљена. Градска агенција за саобраћај припрема се за велики пројекат до краја године, а то је обезбеђивање 100 нових стајалишта. До тада, постојећа морају да буду како именом тако и изгледом усаглашена са новим правилима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *