Модернизација локалних самоуправа Шумадијског округа

У Крагујевцу је данас одржана седница савета Шумадијског управног округа на којој је представницима локалних самоуправа презентован систем електронске доставе материјала, електронско гласање и увођење портала којима ће се омогућити директни преноси седница Скупштине и градских и општинских већа.

Поред велике уштеде, увођење овог система доприноси бржем и ефикаснијем раду органа локалних самоуправа и комуникацији са грађанима.

Састанку је присуствовао и државни секретар у Министарству за државну управу и локалну управу, Иван Бошњак, који је представницима локалних самоуправа пружио подршку у модернизацији рада.

Град Чачак је прошле године увео систем електронске доставе материјала за седнице Скупштине и градског већа.

То је донело бројне олакшице у раду органа локалне самоуправе, али и велику уштеду кроз смањење трошкова за штампање и доставу материјала.

Састанку је присуствовао и државни секретар Иван Бошњак који је присутне упознао са активностима надлежног министарства и пружио подршку у модернизацији рада органа локалних самоуправа.

Бошњак је присутнима и пренео позив за присуствовање обележавању 21. годишњице заједничког већа општина, које ће бити одржано у Вуковару, са циљем боље економске и културне сарадње са српском заједницом у Хрватској.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.