Моја прва плата: У Шумадији д.о.о ангажовано четворо радника

Како би млади и образовани људи што пре стекли радно искуство и након завршеног школовања практично усавршили теоријско образовање,

Влада Републике Србије је у сарадњи са Националном службом за запошљавање, министарствима за рад и финансије, Привредном комором Србије и Канцеларијом за информационе технологије и е-Управу, покренуло програм „Моја прва плата“.

Млади до 30 година са завршеном средњом и вишом школом или факултетом могли су да аплицирају за неко од понуђених радних места, а међу онима који су се запослили, четворо је ангажовано у крагујевачком предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Шумадија д.о.о.

На месту опратера на ЦНЦ машини у оквиру програма „Моја прва плата“ у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошњавање особа са инвалидитетом Шумадија д.о.о, своје прво запослење добио је Марко Ћирић, који је након завршене средње школе дошао у  фабрички погон како би стекао праксу и усавршио своје знање.

У томе има подршку старијих и искуснијих колега, а учешће у овом програму за Марка је прилика да сагледа све аспекте машинске производње.

По истом основу у ово предузеће је дошла и Марија Митровић, која је завршила Економску школу.

У предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Шумадија д.о.о наводе да су у оквиру програма „Моја прва плата“ огласили више од десет слободних радних места.

Овом предузећу недостају радници металске струке за којима, иначе, постоји потражња на тршишту рада.

Програм Владе Републике Србије оцењују као добар и вишеструко користан.

У програм „Моја прва плата“ укључено је 10.000 младих широм Србије, којима су друштвено одговорни послодавци пружили шансу да усаврше постојећа знања и вештине и стекну радно искуство, како би касније били конкурентни на тржишту рада.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.