Мостар обележио 15 година од уписа Старог моста на листу Унеска

Петнаест година од уписа Старог моста на листу Унеска и 16 година од његове обнове обележено је синоћ скромном свечаношћу у Мостару, са које је послат позив туристима да посете Мостар, преноси СРНА.

Уместо планираних концерата испод Старог моста, међународне конференције и других догађаја синоћ је испред Хрватског дома “Херцега Стјепана Косаче” приказана Музичка разгледница коју је урадило двадесетак мостарских уметника.

Организатор овог догађаја био је град Мостар, а свечаности су присуствовали представници града, културних институција и неколицина грађана.

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић рекао је да је циљ да се ова разгледница пошаље у свет како би се скренула пажња на град Мостар.

Ковид-19 зауставио је живот на целој планети и данас, од једног туристичког града, ми смо још један град у свету који се бори против ове пандемије, који тражи решења за економски опоравак и покушава преживети све ове потешкоће, навео је Бешлић.

Због овогодишњих околности пандемије и немогућности да заједнички прославимо овај значајан датум, градоначелник Бешлић је грађанима Крагујевца упутио Музичку разгледницу у жељи да макар на тај начин подсети житеље града пријатеља на тај догађај и подели радост важног датума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *