“Можеш заобићи конфликте”

Едукаторима, ученицима Прве крагујевачке гимназије, који су учествовали у пројекту „Можеш заобићи конфликте“, у просторијама Црвеног крста уручени су сертификати.

Пројекат, који је финансирала Европска унија, а спровођен кроз Програм УН за развој, тиме је завршен, али се организатори, Црвени крст Крагујевца и Удружење за бробу против шећерне болести, надају да ће наставак следити већ кроз следећи конкурс за средства ЕУ, али уз проширење фокус група.

За едукаторе, њих 36-оро, који су радили са ученицима трећег разреда четири крагујевачке основне школе, ово је било занимљиво искуство.

Неки од њих су радионице, у оквиру пројекат „МоЗаК“, доживели као ново искуство у статусу предавача, а неки и као полигон за откривање дубине проблема.

Реализација пројекта почела је у септембру прошле године, завршен је данас и у њему је учествовало доста Крагујевчана.

Толеранција, недискриминација и ненасилно решавање конфликта нису прошли незапажено ни у школама у којима су едутокатори припремали радионице.

Стручна анализа би требало да уследи.

Следећи препоруке учесника у пројекту, да се у наредном периоду прошири циљна група и обухват, Црвени крст најављује наставак борбе са предрасудама да је било каква врста насиља једини начин за решавање проблема кроз нови пројекат, који ће колико сутра упутити на адресу донатора.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *