Музичка недеља у вртићу Аквица

Предшколска установа “Аквица”, у сарадњи са ученицима и професорима Музичке школе “Др Милоје Милојевић”, организовала је музичку недељу за најмлађе, са циљем да се малишани упознају са инструментима и начином свирања.

Иновативна и јединствена предшколска установа “Аквица” је једини вртић у Крагујевцу који је остварио сарадњу са Музичком школом “Др Милоје Милојевић”.

Запослeни у овом обданишту су, уз помоћ ученика и професора, први пут организовали Музичку недељу за малишане.

Кроз свакодневне активности, деца су имала прилику да се упознају са инструментима, а одлична сарадња резултирала је несвакидашњим концертом.

Ученици и професори Музичке школе “Др Милоје Милојевић” су успели да на различите начине објасне деци шта је инструмент и како се свира.Концерт који је приређен за децу, изводили су ученици Музичке школе, а свирали су класичне композије на различитим инструментима.

Иначе, предшколска установа “Аквица” је двојезични вртић у коме деца уз квалитетан програм проводе своје време.

Поседује паметне табле и има специјално креиране свеске, кроз које малишане од најранијег узраста уводи у свет математике, српског и енглеског програма.

Рад заснива на Националном програму које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја и 30 одсто Кембриџ програма.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *