На 16. Сајму пољопривреде преко 200 излагача

Шеснаести Сајам пољопривреде, данас је свечано отворен и трајаће до 8. септембра на Шумадија сајму.

На највећој јесењој смотри аграра јужно од Саве и Дунава, представиће се више од 200 излагача, како у сајамској хали тако и на платоу испред Градског сајмишта. Сајам пољопривреде традиционално организује Шумадија сајам.

Током четвородневне сајамске манифестације, према речима организатора, планиране су изложбе животиња, предавања, трибине, панел дискусије и богат културно уметнички програм.

Међу излагачима су и гости из Белорусије и Турске, тако да овогодишњи сајам пољопривреде има и међународни карактер.

Поред водећих брендова у овој области, на сајму уКрагујевцу представљају се и мање компаније које се баве пољопривредном производњом и продајом пољопривредне и прикључне механизације.

Представници Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа наводе да је пољопривреда Шумадијског округа у првих седам месеци ове године постигла значајне резултате.

Организатори очекују да ће овогодишњи сајам бити најбољи, јер је, у поређењу са претходном годином, евидентан већи број излагача, а процене су да ће ову сајамску манифестацију до 8. септембра посетити 30 хиљада посетилаца.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *