Начелница Шумадијског округа најоштрије осудила инциденте у Крагујевцу

Начелница Шумадијског округа најоштрије осудила инциденте у Крагујевцу и огласила се саопштењем за јавност.

Као начелница Шумадијског управног округа, најоштрије осуђујем брутално насиље које се, у мањој мери, али ипак прелило и у Крагујевац.

Они којима ни најмање није стало до грађана Крагујевца, Шумадије и читаве Србије, на најгрубљи начин злоупотребљавају страх и забринутост људи па у овим тешким, најтежим моментима покушавају са дестабилизују, не само власт и њене носиоце, већ и цео систем.

Без система руковеђеног агрументима, снагом, знањем и моћи не може да се организовано, одговорно и успешно победи пандемија корона вируса.

Ми се данас суочавамо са два, условно речено, невидљива непријатеља: вирисом, са којим се бори цео свет и још опаснијим по здравље и живот нације, вандализмом и разбојништвом на улицама наших градова.

По сценарију већ виђеног, пред нашим очима се одвија најгрубља манипулација народом.

Под изговором протеста против привремене рестрикције права и слобода, покушава се прекројити неопозива изборна воља грађана.

Они који су доживели недавни изборни фијаско на најперфиднији начин, скривају стварну суштина протеста која је и дубља од самог незадовољства и фрустрације, не толико због бојкота или тоталног пораза на њима, колико због надмоћне и убедљиве победе Српске напредне странке на челу с нашим председником Александром Вучићем и огромног и растућег поверења којег му је народ поново поверио.

Све се ово дешава у моменту када се, поново, прелама судбина државе и целог друштва; када међународна заједница по ко зна који пут покушава да отргне оно што је овом народу најсветије, наше Косово и Метохију.

И баш у том моменту, када бисмо требали бити јачи, јединственији и уједињенији него икада, видљиви и невидљиви, само наизглед добро скривени стварни непријатељи овог друштва и државе у рушилачком походу без скоријег преседана крећу да пољујају нашу преговарачку позицију, која је годинама брижљиво и с муком јачана.

Све се дешава сада када смо из потпуно завршене приче, коју су запечатили баш ти наши скривени непријатељи, који данас дивљају по улицама, успели да нашу причу и прворазредну тему вратимо за преговарачки сто.

У склопу несретних околности које нам је режирала пандемија короне, политичко подземље најгрубље злоупотребљава оправдану узнемиреност и страх грађана од заразе.

Позивам народ, наше Шумадинце да не наседају на овако очигледне провокације.

Апелујем да се дистанцирају, ограде и с гнушањем одбаце и осуде рушлачке варварске испаде као појавни облик офанзивне акције оних који никада нису и неће желети добро нашем народу, нацији и држави.

Спремни да увек делимо судбину наших суграђана, а нарочито у овим претешким моментима. Позивам људе да не наседају, да остану код куће и не залажу своје и животе својих најмилијих за интересе свих оних којима до нашег народа и државе никада није било стало.

Колико још пута би требало да нам се деси паљење скупштине да схватимо шта након тога следи?

Историја, та непогрешива учитељица живота, и ових дана нас подсећа да је нужно да обновимо лекцију коју смо можда опет помало и заборавили!

Само што би та непрелазна оцена овога пута могла бити без рока за поправни испит.

Уверени смо да велика већина грађана разуме стварне разлоге и да неће дати подршку онима који покушавају да уруше нашу и будућност наше деце.

Шумадијски управни округ
начелник
Биљана Илић Стошић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.