„Надалинине“ пралине дугиних боја за здравствене раднике током борбе са коронавирусом

Током борбе са коронавирусом и ванредног стања већна фирми у Крагујевцу није радила, али су поједине организовале рад  да би подржале  запослене којима је природа професије таква да раде, без обзира да ли је ванредно стање, празник или викенд.

Наше камере бележиле су рад не само дежурних служби, већ и мирко предузећа која су, подсећамо, израђивала маске, превозила здравствене раднике на посао, достављала оброке, донирала животне намирнице, средства за дезинфекцију, медицинску опрему.

Међу њима, тихо, своју хуманост показала је и породична фирма „Надалина“ која је током ванредног стања даривала колаче здравственим радницима.

Пандемија  Корона вируса у целом свету, па и Србији зауставила је рад многих предузећа.

Предузетнички дух иде руку под руку са хуманошћу, потврдило је време и сутација која је за нама.

Целокупна пажња јавности била је усмерена на болнице, здравствене раднике, ишчекивања о било кавим информацијама како издржавају целодневну борбу са вирусом, непознатом још увек и научној  јавности?

Већина овдашњих компанија реаговала је одмах и донације упутила здравственим радницима.

Породична фирма  ручне израде  колача и торти  „Надалина“ одлучила је да своје производе дарује здравственим радницима који су на свом послу проводили већину времена.

Нови производ ове фирме, пралине у дугиним бојама имале су симболику, пружања наде и снаге онима који су ризиковали своје и животе својих породица, како би помогли оболелима.

Забраном окупљања у поседња два месеца отказана су и сва планирана славља па је тако „ Надалина“ смањеним капацитетом миксера правила слаткише само за мања породична окупљања.

Породична мануфактура за ручну израду колача и торти у ишчекивању даљег ублажавања мера и повратка на некадашњи режим рада, али и живота планира нове производе у жељи да улепша и заслади најсрећније тренутке у животу свих наших суграђана.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *