Надлежне службе у Шумадији спремне за зимску сезону

На редовној седници Шумадијског управног округа разматрана је спремност локалних самоуправа и јавних комуналних предузећа за предстојећу зимску сезону.

Закључено је да надлежне службе на подручју Шумадијског управног округа имају неопходне ресурсе и средства за одржавање саобраћајница, док су припадници Сектора за ванредне ситуације спремни за дејство у случају потребе.

Саобраћајнице ће се одржавати према приоритетима. У прву групу спадају улице којима пролази јавни превоз и у којима се налазе објекти од јавног значаја.

На седници је разматран и ниво организованости, попуњености, опремљености и обучености специјализованих јединица цивилне заштите и њиховој спремности за употребу у заштити и спасавању на подручју Шумадијског управног округа.

На седници је усвојен извештај о спроведеној заштити од града у 2018. години на подручју Шумадијског управног округа.

Ова година била је једна од најинтензивнијих по дејству противградне одбране, за шта је било обезбеђено довољно противградних ракета.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *