Надвожњак осветљен после две деценије

У току је постављање расвете испод надвожњака у улици Јована Ристића. Планирано је постављање лед рефлектора који ће потпуно осветлити простор испод надвожњака који скоро две деценије није имао уредну расвету.

Град Крагујевац носилац је посла којим се решава дугогодишњи комунални проблем и обезбеђује већи ниво безбедности пешака нарочито због чињенице да је реч о локацији са низом пружних прелаза.

Крагујевчани који живе у улици Филипа Кљајића, делу Пиваре, Бреснице, Трмбаса већ двадесет година немају осветљење испод надвожњака у овом делу града.

Овим путем, свакодневно пролазе грађани из ових насеља, и много пута су наилазли на ситуације које нису ни мало пријатне.

Да проблем буде сложенији, на том месту налази се низ пружних прелаза који додатно утичу на безбедност пешака.

Мрачна и неосветљена деоница задавала је много мука. Локална самоуправа, односно одељења за надзор, одлучила је да се почне са постављањем рефлекторске лед расвете, која ће ускоро засијати и омогућити пешацима безбедно кретање.

Град Крагујевац постављањем расвете испод надвожњака ради на бољем комуналном уређењу, иначе запуштене десне стране реке Лепенице.

Поред тога, Скупштина града помогла је недавно и чишћење Бресничког потока, приобаља која годинама уназад није чишћено.

Редовним санирањем сакупљеног отпада спречиће се могуће изливање овог потока који и после најмање кише, уколико је загађен плави терен.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Надвожњак осветљен после две деценије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *