Нагла промена времена – шок за организам

Прелазак температуре из великог минуса на пролећних 15 степени, велики је шок за организам.

Ове промене могу лоше да утичу како на хроничне болеснике, тако и на здраве људе.

То највише примећују лекари, јер су им ординације пуне.

У Заводу за хитну медицинску помоћ кажу да су током јучерашњег и данашњег дана имали већи број интервенција, уз напомену да постоје симптоми које не треба игнорисати.

У Заводу за хитну медицинску помоћ тврде да, због температурних осцилација, ових дана имају већи број прегледа.

Пролеће у фебруару је добро за шетњу, али није најбоље за срце и хроничне болеснике, па је ових дана најугроженија управо та групација. Пацијенти са аритмијама и нерегулисаним крвним притиском чешће се јављају за помоћ.

И у периоду када су температурне осцилације изражене постоје начини да се олакшају тегобе. Лекари саветују одмарање, унос нутритивно квалитетне хране, са пуно протеина, влакана, минерала и витамина.

Према најавама метеоролога, ускоро нас очекује захлађење, па је неопходно организам припремити на нови температурни шок, уз препоруку здравствених радника да се грађани, уколико осете промене или тегобе, обавезно јаве лекару.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *