Награда “Војислав Брковић” књижевнику Милошу Јанковићу

Једногласном одлуком жирија, уручена је награда „Војислав Брковић”, књижевнику Милошу Јанковићу из Београда за песничку књигу под називом „Жртвеник”.

Награда се састоји од плакете и новчаног износа.

На страницама књиге „Жртвеник”,читаоци ће се суочити са запањујућим сагласјем бивших и садашњих творитеља геноцида учињених у Другом светском рату у Јасеновцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и другим стратиштима, у време „ревидирања” на Голом Отоку и непрестаног пострадања на усудној Косовскометохијској земљи.

Аутор песничке књиге њиге, Милош Јанковић из Београда, добитник је овогодишње награде „Војислав Брковић”.

Једногласном одлуком жирија, одлучено је да се, за најбољу песничку књигу објављену од прошлогодишњег до овог конкурса, уручи награда у виду плакете и новчаног износа истакнутом српском песнику, Милошу Јанковићу.

Не умањујући литерарну вредност других приспелих књига, оцена чланова жирија је да је песничка књига „Жртвеник” Милоша Јанковића, најближа постављеним захтевима конкурса и да заслужује награду „Војислав Брковић”, која се упоређује са најпрестижнијим наградама у Србији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *