Награђени најбољи на конкурсу “Ђурђевдански песнички сусрети”

Завршна свечаност „Ђурђевданских песничких сусрета“ на којој су додељене награде и признања најуспешнијим ауторима са овогодишњег конкурса одржана је у порти Старе цркве.

У Књижевном клубу Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ кажу да је одзив песника ове године на традиционални конкурс „Ђурђевдански песнички сусрети“ који се организује поводом Дана града био прилично добар, имајући у виду околности у којима је расписан.

Конкурс је био међународног карактера су радови стизали и од песника из земаља у окружењу: Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, а неке песме пристигле су и из дијаспоре – Немачке, чак и далеке Аустралије.

Ауторима најбољих радова, по оцени стручне комисије, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ додељује похвалнице и дипломе.

„Ђурђевдански песнички сусрети“ окупљају песнике који се такмиче за награде у три категорије – аутори до 30 година за диплому „Марко Стаменковић“, за нагажовану поезију диплома „Коста Абрашевић“, а за слободну тему диплома „Ђурђевдански венац“.

Песникиња Невена Милосављевић из Звечана добитница је овогодишње дипломе „Марко Стаменковић“ за песму „Агапе“.

Центру за неговање традиционлане културе “Абрашевић” недавно је уручено још једно признање “Видовдански вез” које, за очување културних и традиционалних вредности, додељује СКАНУ.

Абрашевиће је за септембар припремио укупно 11 културно-уметничких програма, углавном на отвореном.

За 24. септембар на платоу код фонтане заказан је фолклорни концерт, док ће два дана касније, 26. септембра, код Куће Ђуре Јакшића наступити оркестар Абрашевића са солистима.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *