Наградни конкурс најбољи студентски рад о процесу приступања Европској унији

Mинистарство за европске интеграције расписује наградни конкурс за избор најбољих студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.

Конкурс је отворен за студенте основних академских и мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 110.000, 80.000 и 60.000 динара.

Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Поред новчаних награда које додељује Министарство за европске интеграције, ове године у сарадњи са Центром Велика Европа Института Жак Делор из Париза и Амбасадом Републике Француске у Србији, први пут у оквиру овог конкурса биће додељена и посебна награда – „Жак Делор“, која подразумева финансирање (пут и дневнице) студијске посете Паризу за једног аутора.

Рок за слање радова је 1. јул 2024. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *