Најбоље време за избор хобија или спорта је од пете године

Најповољнији период за избор хобија или неке врсте физичке активности код деце је од пете године њиховог живота, поручују лекари и наглашавају да родитељи већ петогодишњаке и предшколце могу да уводе у неку од спортских активности.

Град Крагујевац најмлађим суграђанима пружа низ могућности за бављење неком спортском дисциплином.

За правилан и здрав развој деце, спорт је од велике важности. Од најранијег узраста пожељно је малишане усмеравати ка физичким активностима прилагођеним њиховом узрасту и сензибилитету према некој врсти спорта.

Данашње генерације младих Крагујевчана, попут вршњака из других крајева земље али и света, слободно време најрадије проводе поред компјутера, таблета и игрица на мобилном телефону, а мало времена проводе на чистом ваздуху.

У развијању ових навика родитељи имају пресудну улогу. Најстарији клуб у Крагујевцу “Раднички”, крагујевачким малишанима може да понуди широк спектар спортских активности.

Доктори саветују да је најбољи период за децу да изаберу хоби или неку спортску активност од пете године њиховог живота па надаље. Пре тога се не саветује зато што су још увек мали и у развоју.

Крагујевац је град са обиљем могућности, па родитељи могу на време своје малишане да припреме за спортски живот.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *