Након пописа Народна библиотека поново отворена од 15. јула

После двонедељне паузе, због обавезног ванредног пописа фондова библиотечке мреже Србије, Народна библиотека “Вук Караџић” у Крагујевцу, отвориће поново врата читатељима 15. јула.

До тада, нестрпљивим читаоцима на располагању је само одељење библиотеке у Пивари, које је отворено радним данима до 15 сати.

Обавезна ревизија, по налогу Народне библиотеке Србије, могла је да траје и месец дана, али су запослени у крагујевачком “Вуку Караџићу” одлучили да читав посао убрзају и најзамашнији део фонда од 200 хиљада књига попишу у знатно краћем року.

Последњи овакав ванредни попис рађен је пре десетак година, а до овог најновијег доста се тога изменило. Многе књиге су нестале, а већина добила бар-кодове.

Фонд крагујевачке библиотеке, према последњим подацима, броји преко 300 хиљада наслова.

Ревизијом је обухваћено две трећине књига, док ће остатак бити електронски евидентиран наредних месеци.

С обзиром на то да су у питању затворени фондови, овај део пописа, наводе у библиотеци, биће обављен без ускраћивања намере читалаца да дођу до жељених књига, па ће читав посао бити обављен без затварања врата посетиоцима.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *