Намирнице и средства за хигијену за угрожене породице

Градска организација Црвеног крста је, уз помоћ локалне самоуправе и донатора, организовала акцију „Останите код куће“.

Циљ је да се помоћ у намирницама и хигијени обезбеди за оне породице којима је најпотребнија.

Једна од првих фирми која се са донацијом од 1.100.000 динара укључила у ову кампању је крагујевачко предузеће Трнава промет.

Од увођења ванредног стања крагујевачки Црвени крст кроз различите акције помаже грађанима који имају више од 65 година и онима којима је помоћ најпотребнија.

За протекле две недеље Градска организација Црвеног крста је преко програма Народне кухиње обезбедила топли оброк за 20 породица које немају чланове млађе од 65 година.

У шест сеоских средина угроженим мештанима Горње Сабанте, Рамаће, Добраче, Букуровца, Страгара и Угљешнице дистрибуирано је 76 пакета.

Циљ акције „Останите код куће“ коју је Црвени крст Крагујевца организовао уз помоћ локалне самоуправе је да пружи помоћ најугроженијим породицама у намирницама и хигијени.

Једна од првих фирми која се одазвала позиву крагујевачког Црвеног крста и укључила у акцију „Останите код куће“ понудивши помоћ у роби је Трнава промет д.о.о.

Представник овог крагујевачког предузећа уручио је Црвеном крсту чек у вредности од 1.100.000 динара.

Најугроженији грађани и корисници новчане социјалне помоћи своја права могу да остваре позивом Центра за социјални рад на бројеве телефона 034 332 627 и 034 333 674.

Након позива имаће могућност да овласте неко друго лице које ће уз личну карту корисника и сопствену личну карту добити овлашћење да подигне новац за корисника.

Помоћ Градске организације Црвеног крста до сада је затражило 70 породица којима су недостајале намирнице и средства за хигијену.

Од почетка ванредног стања оператери Црвеног крста у Крагујевцу примили су 558 позива, док је помоћ добило 190 породица.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *