Намирнице напуниле „Корпу доброте“

Традиционална акција „Корпа доброте“ коју организује градска организација Црвеног крста организована је у трговачком центру „Темпо“.

Добротворно прикупљање основних животних намирница подстакло је Крагујевчане свих генерација, да током поподнева приликом набавке за потребе сопствених домаћинстава издвоје и понеки артикал за социјално најугроженије суграђане.

Хуманитарна акција „Корпа доброте“ организује се два пута годишње како би Крагујевчани куповином једног или више артикала помогли суграђанима који су у тешкој материјалној ситуацији.

Волонтери Црвеног крста информисали су грађане који су желели да учествују у добротворној акцији којим намирницама могу да испуне корпу доброте.

Предложена је куповина, што је већина потрошача и следила производа за хигијену или исхрану.

У корпи су се нашли: брашно, шећер, пиринач, кекс, млеко у праху, макароне, супе, со, шећер, уље, сардине, детерџент, сапун, пасте за зубе, шампон, папирне марамице, понеки дезодоранс, четкице за зубе, тоалет папир, сапуни, средства за прање посуђа, али и свеске, оловке, бојице. Хуманост је могла да се искаже и новчаним прилозима.

Хуманитарна акција „ Корпа доброте“ једна је од најпознатијих међу становништвом.

Дистрибуција намирница уследиће ускоро, што значи да ће социјално угрожене породице моћи да очекују посете волонтера Црвеног крста који ће намирнице доставити лично.

„Корпа доброте“ долази у периоду када се почетком октобра месеца свет међународним празницима бори против сиромаштва и глади.

У Крагујевцу ће тим поводом градска организација Црвеног крста традиционално припремити многобројне хуманитарне акције.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Намирнице напуниле „Корпу доброте“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *