Народна библиотека реализовала више од 1000 програма у 2018.

Народна библиотека „Вук Караџић“ потписала је прошле године меморандум о сарадњи са свим школама које се налазе на територији Града, са циљем да се повећа број одељенских посета библиотеци.

У 2018. години забележено је 164 посете, што је за 70 више него у 2017. години.

Како би подстакли нове читаоце, Град Крагујевац улаже средства и у Народну библиотеку.

Поред новца за куповину нових књига, ове године Град је обезбедио новац за набавку новог возила, које ће, заједно са Историјским архивом Шумадије, Народна библиотека користити за потребе превожења књига и експоната.

Навика и љубав према читању се развијају у најранијем животном добу.

Потписани меморандум између Народне библиотеке „Вук Карџић“ и свих градских школа показао се као успешан заједнички подухват.

Успели су да подстакну нове читаоце, старе врате библиотеци.

Сарадња је утицала на свест ђака којима је препорука да је дружење са књигом добродошло и када се не односи на школско градиво, очигледно привукла и задржала пажњу.

Библиотечки фонд непрекидно се увећава, поготово за свремене наслове које млађа читалачка публика и данас воли.

У прошлој години Народна библиотека „Вук Караџић“, реализовала је преко 1000 програма, који су од великог значаја за културни живот Града.

Планирана средства из буџета града за ову годину, искористиће за реализацију нових пројеката али и за куповину новог возила, које им је неопходно за превожење књига и експоната.

Тренутно у библиотеци има 12 305 активних чланова, од којих је 5 500 ученика првог разреда основних и средњих школа, јер програм Народне библиотеке подразумева да је чланство за ђаке у току прве године школовања бесплатно.

У наредном периоду биће реализоване бројне активности уз финансијску подршку Града Крагујевца, најавио је Мирко Демић, директор Народне библиотеке „Вук Караџић“.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *