Народна странка обележава годишњицу смрти Јована Ристића

Поводом обележавања годишњице од смрти Јована Ристића, Народна странка у Крагујевцу организовала је трибину о истакнутом српском дипломати и државнику.

Трибини је присуствовао је и лидер Народне странке, Вук Јеремић, бивши шеф српске дипломатије и некадашњи председник Генералне скупштине Уједињених нација.

Трибином под називом „Прошлост и будућност Србије кроз призму историјског дела Јована Ристића и успеха српске дипломатије 19. века“ Народна странка одала је почаст истакнутом српском дипломати и државнику.

Јован Ристић је рођен у Крагујевцу у сиромашној породици, али је успео да постане један од најмоћнијих људи у српској политици који је могао да равноправно разговара са европским дипломатама.

Био је представник Србије на Берлинском конгресу када је призната независност Србије.

На трибини је говорио и лидер Народне странке, Вук Јеремић, који је био председник Генералне скупштине Уједињених нација и министар иностраних послова Србије од 2007. до 2012. године.

Народна странка у Крагујевцу покренуће иницијативу да месна заједница у којој је рођен Јован Ристић понесе његово име.

О томе ће представници ове партије у наредном периоду разговарати са грађанима Крагујевца.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *