Народна странка против новог задуживања

Народна странка противи се новом задуживању које планира локална власт, јер то наредне године може Крагујевац довести до банкрота.

Такође, због притужби грађана на загађење ваздуха у насељу Ердоглија у овој странци позивају надлежне да предузму мере како би Крагујевчани удисали чистији ваздух.

У Народној странци сматрају да ће ново задуживање у износу од 605 милиона динара, које планира локална власт, град још више приближити банкроту.

Поражавајуће је и то што се не зна на шта ће бити уложен тај новац.

Градски челници су још пре две године најавили инвестиције како би се поправио стандард грађана, али се ништа од тога није остварило.

Уместо инвестиција град се још више задужује чиме актуелна власт показује неспособност и немар према грађанима, кажу у овој странци.

У Народној странци су се осврнули и на квалитет ваздуха у граду. Мерења извршена крајем прошле године на појединим локацијама у граду показала су висок ниво присуства тешких метала.

Последњих дана на загађење ваздуха жале се мештани насеља Ердоглија. Народна странка пита локалну власт које мере је предузела и шта ће урадити како би Крагујевчани удисали чистији ваздух.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

One thought on “Народна странка против новог задуживања”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *