Наставак школске године 21. фебруара

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић донео је одлуку о измени Календара образовно-васпитног рада за основне и средње школе на основу које ће нерадни дани за ученике бити и 17. и 18. фебруар.

Предлог о продужетку распуста, како је саопштило Министарство, је усвојен на састанку Тима за школе.

У Школској управи у Крагујевцу надлежни очекују да ће Министарство проследити и инструкције на који начин ће бити надокнађена два продужена дана распуста.

Ученици основних и средњих школа спајањем викенда, државног празника и додатна два дана добили су укупно девет слободних дана.

Уколико епидемолошка ситуација буде повољнија, први радни дан, односно повратак на наставу, према последњој одлуци, следи 21. фебруара. Омикрон сој корона вируса одложио је наставак образовног процеса.

Просветари су се на све начине трудили да изведу наставу. У школама у којима је био заражен одређен број наставника ангажовали су се чак и наставници из других школа.

Непосредно, комбиновано, ангажовањем и кадрова са евиденције НСЗ-а некако је протекло прво полугодиште.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја предложиће школама и модел како ће бити надокнађен продужетак распуста.

Два дана наставе могу се надокнадити или на дневном нивоу, или увођењем неке нове радне суботе.

Начин надокнаде изгубљених часова биће познат тек када се ђаци и наставници поново врате образовном процесу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *