Настављена акција бесплатних превентивних прегледа

Акција бесплатних превентивних прегледа, коју је покренуло Министарство здравља, организована је и ове недеље у здравственим установама у Крагујевцу.

У амбулантама хируршке поликлинике Клиничког центра Крагујевац обављали су се превентивни прегледи пулмолога, хирурга и гастроентеролога.

Радиолошке графије плућа организоване су у просторијама Службе за радиолошку дијагностику, док су грађани офталмолошке прегледе могли да ураде у амбулантама Клинике за офталмологију Клиничког центра и Служби за специјалистичко-консултативну делатност крагујевачког Дома здравља.

Дом здравља Крагујевац прикључио се овој акцији, па су сви суграђани и они без здравстене картице, односно здравственог осигурања, били у прилици да, без заказивања термина, ураде офталмолошки преглед у Специјалистичко-консултативној служби.

Министарство здравља је позвало грађане да обаве превентивне прегледе и тиме преконтролишу своје здравље.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, могли су да обаве и превентивне прегледе у Клиничком центру и то из области гастроентерологије и пулмолошке прегледе, по потреби ураде рентген плућа и тумор маркере плућа и дебелог црева.

У претходних једанаест акција близу 220 хиљада грађана Србије обавило је превентивне прегледе.

Од тог броја неколико хиљада њих је упућено на даљу дијагностику.

Поред тога, током новембра организовани су мамографски и превентивни прегледи простате, на којима је више хиљада грађана проверило своје здравље.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *