Несавесни возачи заузимају паркинг места особама са инвалидитетом

Поједини несавесни возачи своје аутомобиле паркирају на местима која су намењена особама са инвалидитетом.

Надлежни у Јавно комуналном предузећу „Шумадија“, који су препознали су овај проблем, врше редовну контролу и уклањају аутомобиле који немају потребне налепнице.

Са друге стране, локална самоуправа омогућила је инвалидима да користе и друга паркинг места, а не само она која су предвиђена за њих.

Поједини несавесни возачи, користећи места за особе са инвалидитетом, нашли су начин како да бесплатно паркирају своја возила на општим паркиралиштима.

Надлежне службе препознале су овај проблем и редовно проверавају да ли аутомобили, који су паркирани на овим местима, имају потребну налепницу.

Очекујући да брзо заврше неки посао, поједини возачи остављају своје аутомобиле на местима на којима то није дозвољено и често на тај начин ометају друге учеснике у саобраћају. Надлежни кажу да уклањају и ова возила.

Из Јавног комуналног предузећа „Шумадија“ апелују на возаче да своја возила паркирају искључиво на местима која су предвиђена за то.

У супротном, очекују их казне којe се крећу од пет до 20 хиљада динара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *