Незапамћена гужва за Црни петак у Крагујевцу

Широм света па и у Србији, данас је Црни петак – дан за куповину и најављене попусте.

Велики број Крагујевчана али и људи из целе Централне Србије у великом броју обилазе бутике и Тржне центре како би куповали на попусту.

Популарни Црни петак предмет је бројних контроверзи, јер се под овим слоганом трговци сналазе да продају робу коју нису успели током године, коментаришу у Удружењу потрошача.

Са друге стране, купци су преокупирани да плате што јефтиније робу, па о томе да ли је исправан или не, разлог одржавања својеврсног модерног вашара и не размишљају превише.

Око Тржног центра Плаза током поподнева забележена је незапамћена гужба коју прати велико загушење у саобраћају од Мале ваге па до Колоније.

Црни петак у Србији па и у Крагујевцу нуди попусте на одећу и обућу најчешће 20 одсто, док за белу технику, телевизоре и телефоне, углавном 50 одсто.

Није изненађење ни да се рекламира попуст од 80 одсто. Трговци у Србији користе Црни петак да би продали робу која им није добро ишла током целе године каже Зоран Николић подпредседник Националне организације потрошача Србије и истакао, да је најбоља куповина-промишљена куповина.

Крагујевчани воле Црни петак, зато што, како су истакли, воле да купују на снижењима.

Продаја у најмодернијем Тржном центру у Крагујевцу купце уме да обрадује али и да доведе до нервозе уколико попусти нису онакви каквим су се надали.

Савет потрошача купцима је да размисле да ли ће ићи у куповину или не, и да поведу рачуна о бројевима и величинама јер трговци немају законску обавезу да врате робу која је продата на снижењима.

Потрошачки стампедо у радњама тек се очекује, јер велики попусти пред Нову годину тек предстоје и тек следи период пражњења новчаника.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.