Николић: Договор са грађанима

Радомир Николић, градоначелник Крагујевца гостoвао је вечерас у емисији Епицентар на Телевизији Крагујевац.

”Град има стабилне финансије, приходи од продаје имовине су били довољни да не узимамо краткорочне кредите.

Град редовно измирује своје обавезе, предузећа функционишу беспрекорно.

Нема кризе, нити постоји могућност да ће је бити у крагујевачким јавним, јавно комуналним предузећима, нити постоји могућност да ће град ући у ванредну финансијску ситуацију“, изјавио је Николић.

„Привредно спортско друштво Раднички смо замислили као друштво које ће функционисати кроз више сектора: сектор спорта, сектор инфраструктуре, обједињену службу и сектор маркетинга.

Када ово Спортско друштво профункционише као једна породица представљаће спортску крагујевачку силу.

Добили смо позиве од Сталне конференције градова и општина да говоримо о овој нашој идеји и њеној реализацији“, изјавио је градоначелник Николић.

„Од маја месеца очекују нас промене у градском превозу. Биће донета одлука о промени начина куповине карата за градски превоз.

Карте ће грађани куповати код возача које ће бити 150 динара, док ће на трафикама и у просторијама Градске агенције за саобраћај износити 70 динара.

Увешћемо карте за читав дан, која ће коштати 90 динара, уз могућност преласка из једног у други аутобус.“

„За изградњу комуналне инфраструктуре у овој години издвојено више него икада, 500 милиона динара. Комуналну инфраструктуру ћемо радити по приоритетима грађана, у договору са њима решаваћемо проблеме.“

„Ја нисам градоначелник који се сваког дана појављује на свим манифестацијама, ја сам градоначелник који ради да грађанима буде боље.

Договорам се са својим сарадницима да они буду присутни и видљиви у јавности, многи ми то замерају.

Ми смо град који је имао огромне финансијске проблеме, морали смо прво да вратимо дугове, измиримо све обавезе из претходног периода, морали смо да платимо извођачима радова који су радили комунлану инфраструктуру пре пет, шест и више година, па тек онда да асфалтирамо нове улице.

Обезбедили смо средства за субвенционисање боравка у вртићима за сву децу и у овој години.“

Опозиција мора да постоји и да напада власт. Шта је са читавом екипом која је била у градској власти, која је водила Радио телевизију Крагујевац?

То су људи који су били у власти и који данас протестују. Њихово право је да протестују, све док су протести мирни, нема проблема.

Не видим проблем у тој врсти окупљања, пре или касније ће се на челу протеста у Крагујевцу, појавити политичке личности, а власт се мења на изборима.“

Епицентар: Радомир Николић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *