Николић: Медицина рада ће опстати

Медицина рада ће опстати

Гостујући вечерас у емисији Епицентар, градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је да неће доћи до ликвидације Медицине рада и да је то договорено данас у Београду.

Николић je додао се апсолутно ништа се неће променити, запослени ће долазити на посао, а пацијенти ће се и даље лечити на истом месту.

Да град није прошле године преузео Медицину рада, данас би била у стечају, рекао је Николић.

Николић: Креће се у хитну санацију терена и изградњу свих разорених улица

Последње кише у Крагујевцу показале сву слабост инфраструктурног система и промениле су све планове.

Ми смо за ову годину планирали 400 милиона динара за изградњу путева, међутим донели смо одлуку да се крене у хитну санацију терена и изградњу свих разорених улица“ изјавио је вечерас градоначелник Крагујевца гостујући у емисији „Епицентар“ Телевизије Крагујевац.

Николић је најавио асфалтирање свих улица које су претрпеле штету од кише. Ангажована је сва механизација.

Радомир Николић је оценио да су улице у Маршићу, Илићеву, Ждраљици, Белошевцу, Угљешници након невремена враћене на ниво 19. века и да су оправдане у овом тренутку жалбе грађана.

Градоначелник Крагујевца је истакао да очекује да ће 400 милиона динара бити довољно за асфалтирање улица у угроженим насељима.

Комисија на терену процењује штету по пријавама грађана.

Комисија је проценила штету од претходног невремена од 236 милиона динара на мостовима и коритима река, али због количине падавина које су прошлог викенда задесиле Крагујевац, сада се очекује далеко већа штета, рекао је Николић.

Нови путеви у селима

Паралелно са санацијом штете на улицама у приграду после невремена, град наставља изградњу путева у селима.

Путна инфраструктура после Лужница, радиће се у Јовановцу, Цветојевцу, рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић гостујући у емисији Епицентар Телевизије Крагујевац.

Захваљујући средствима из програма ЕУ ПРО, град решава инфраструктуру у непосредној близини некадашње фабрике „22. децембар“, реконструишу се Отворени терени у Великом парку.

Број нових такси лиценци биће ограничен

Досадашње такси лиценце биће важеће и даље, али ће број нових бити ограничен, изјавио је Радомир Николић у емисији Епицентар Телевизије Крагујевац коментаришући данашњу протестну вожњу такси возача.

Околности су такве да не може да се реши брзо проблем, проценио је Николић. Он је препоручио свим таксистима у Крагујевцу да се легализују на време како би избегли ригорозне казне које ће уследити. Николић се нада да ће овај проблем постепено бити потпуно решен.

Изградња надземне гараже, реконструкција Главне градске пијаце,  уређење Градских гробља новцем из кредита

Кредит који је ЈКП Шумадија подигла, биће искоришћен за реконструкцију Главне градске пијаце, изградњу надземне гараже и уређење Градских гробља, изјавио је Николић.

Град ће субвенционисати боравак деце у вртићима и даље

Град Крагујевац неће престати са субвенционисањем боравка деце у вртићима, прво иде помоћ за државне, а свима који су испод црте понудиће се боравак деце у приватним. У државним сада има више места, квалитетнија је услуга.

Реконструкција куће Ђуре Јакшића била у програму СНС док је био опозициона странка

Међутим, није било начина да се објекат сачува, морао је да се сруши и изгради потпуно нова реплика, али боемски амбијент је очуван као и успомена на Ђуру Јакшића.

Спорт са много мање новца може да функционише, нови комплекс око Стадиона Чика Дача

Од пионира до сениора, у свим категоријама очекујем и да кошарка, ватерполо, фудбал функционишу и спортисти постигну још боље резултате, изјавио је Радомир Николић.

У наредном периоду очекује се да Крагујевац добије нови комплекс око стадиона Чика Дача који ће бити реконструисан.

Град ће пробати да спасе Шумадију ДЕС

Њихови производи су јединствени, њихови трошкови су нешто нижи. Град намерава да помогне и од државе преузме оснивачка права.

Овако би спасли фабрику која запошљава инвалиде. 60, 70 милиона биће издвојено за докапитализацију, они не праве дугове, њима је највећи проблем да исплате зараде.

Праве ограде за паркове, играчке, њихови производи моћи ће да се кроз јавне набавке продају другим локалним самоуправама јер ће им бити исплативије. Значи, град ће сигурно спасити Медицину рада и има намеру да спасе Шумадија ДЕС, истакао је Николић.

Имовина коју град има није идентична оној која се води у пословним књигама

Следи комплетан попис градске имовине, њено увођење у катастар и очекује се да Крагујевац од своје имовине приходује, нешто што нам није потребно да отуђимо, а за ангажовање људских ресурса који ће нам помоћи у процесу пописа издвојићемо средства и томе ћемо сутра расправљати на седници Скупштине града, изјавио је Николић.

Фактуре се у дан плаћају, не правимо нове дугове

Што се тиче кредита, 23 милиона 780 хиљада евра је тренутно задужење града код пословних банака. Од јануара 6 рата је отплаћено. Све фактуре се плаћају у дан и не правимо нове дугове, рекао је Николић.

Епицентар: I део

Епицентар: II део

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *