Николија прва беба у Православној новој години

Николија Недељковић прва је беба рођена у крагујевачком породилишту у Новој години по јулијанском календару.

На свет ју је донела Аница Недељковић, 38 минута после поноћи у породилишту Клиничког центра у Крагујевцу.

У име града, поклон пакет мајци је уручила чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Гордана Дамњановић.

Николија Недељковић, рођена је 38 минута после поноћи 14. јануара и тако постала прва беба рођена у крагујевачком породилишту у Новој години по јулијанском календару.

Рођена је са 3 килограма и 600 грама. На свет ју је донела 23-годишња Аница Недељковић из Крагујевца.

Са првим даном Нове године старог календара стигли су поклони. Традиционално, Град је и ове године даривао прворођену бебу у Православној новој години пригодним поклоном-носиљком и корпом са воћем.

У спровођењу локалне социјалне политике, у области дечје заштите, Град пружа финансијску подршку у износу од 22 милиона динара, и то за сваку незапослену породиљу и прву рођену бебу из породица које су социјално угрожене.

Поред бесплатног превоза, књига за полазак у први разред, сређивања основних школа и вртића, локална самоуправа наставиће са конкретним мерама помоћи и у овој години.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *