Ноћ истраживача: Дигитални лов на благо и чоколада будућности

Европска ноћ истраживача ове године биће одржана у виртуелном свету, 27. и 28. новембра, а публика ће моћи да испрати бројне научне изазове – дигитани лов на благо, различите експерименте, предавања, као и да се дружи са научницима.

Нешто другачија Ноћ истраживача, због епидемије вируса корона, свим заинтересиваним радозналцима широм Србије ове године ће понудити научни програм који ће бити доступан кроз неколико кликова.

Европска ноћ истраживача биће реализована кроз три пројекта, а учествоваће чак 28 градова из целе Србије.

У Центру за промоцију науке кажу да је ова година посебно важна, јер је управо сада до изражаја дошао значај науке и чињеница да је она свуда око нас, као и да је наука отворена за различитости.

Фокус ће ове године бити на паметним апликацијама, преко којих може да се приступа научним подацима, док се преко сензора могу мерити и прикупљати научни подаци.

Такође, путем лајв стриминга моћи ће да се прате предавања научника, на тему корона вируса, а виртуелни посетиоци моћи ће и да поставе питања.

Александар Јовић из Министарства просвете захвалио је научницима на истрајности, да и ове годне, и поред пандемије корона вируса, организују Ноћ истраживача и похвалио све њихове успехе у науци и у овим изазовним временима.

Цео програм овогодишње манифестације, коју још називају и највећа нуачна прослава у Европи, биће доступан на сајту www.nocistrazivaca.rs.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *