Ноћ музеја – шта видети у Крагујевцу?

У оквиру манигфестације „Ноћ музеја“, сутра у 19 часова у Амиџином конаку биће отворена изложба “Дворски комплекс у Крагујевцу у 19. веку”, педагошког одељења, која се реализована у оквиру пројекта који је финансирало Министарство културе и информисања, под називом “Хоћу и ја да знам” и прилагођена је особама са инвалидитетом – слепим и слабовидим, глувим и наглувим особама.

У Конаку кнеза Михаила, у 18 часова биће отворена гостујућа изложба Народног музеја у Крушевцу „Браћа Мусићи“, док је у Уметничкој галерији поставка „Људски лик“ портрет и аутопортрет у збиркама одељења за историју уметности.

На спрату галерије, у Старој скупштини и Кући Светозара Марковића су сталне поставке.

У Галерији Николе Коке Јанковића је изложба Народног музеја Београд  „Сретен Стојановић, врлине караткера и материјала“ и стална поставка, а у Малом ликовном салону изложба фотографија „Тескоба сећања“.

У градској галерији Мостови Балкана биће постављена изложба слика Љубице Цуце Сокић која је избор из збирке Галерије САНУ.

У приземљу Музеја ”21. октобар”, поред сталне мултимедијалне поставке о октобарској трагедији, стрељању више хиљада Крагујевчана 21. октобра 1941. године, грађани могу да погледају изложбу ”Старо војничко гробље у крагујевачким Шумарицама” аутора Ненада Карамијалковића.

У кући Ђуре Јакшића планирано је мултимедијално предавање Афричке перлице – симболи и значења.

Током “Ноћи музеја” установе културе биће отворене до 22 часа, а улаз на све програме и изложбе је слободан, уз поштовање прописаних епидемилошких мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *