„Ноктурно из Шумарица“ пред крагујевачком публиком

У наставку концертне сезоне 2020, Музички центар Крагујевац организовао је концерт посвећен жртвама Крагујевачког октобра.

На концерту у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије наступила је Антонина Теа Сала на клавиру.

Крагујевчанка Антонина Теа Сала након студирања у новом Саду стекла је академско звање првог степена на Државном конзерваторијуму у Трсту.

Након студирања усавршава се са признатим педагозима у Монаку и Лондону.

Поред великог броја наступа и награда које освајала на бројним такмичењима Антонина Сала је посвећена и педагошком раду па је тако 2011. године покренула тршћанско седиште удружена „Моцарт-Италија“.

Концерт у Свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије на коме је пијанисткиња извела дела Шопена, Бетовена и Менделсона био је посвећен жртвама Крагујевачког октобра.

Концерт под називом „Ноктурно из Шумарица“ организовао је Музички центар Крагујевац у оквиру концертне сезоне 2020.

Због епидемиолошке ситуације број места био је ограничен а у сали је било обавезно ношење заштитиних маски.

Због великог интересовања организатори су обезбедили и додатна места у холу где је публика преко видео бима могла да прати концерт.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *