Нова Агенција за мере и драгоцене метале

Новим Законом о метрологији Агенција за мере и драгоцене метале, као правни наследник истоимене Дирекције, била би измештена из државне управе и као таква рационалнија и ефикаснија,

чуло се током данашње јавне расправе о нацрту предложеног закона у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа, у Крагујевцу.

Иако је метрологија прилагођена европским стандрадима 2016. године, вршилац дужности помоћника министра привреде Александар Старчевић каже да је нацрт, који се данас нашао на јавној расправи и о којем су расправљали заинтересовани из два округа централне Србије, потпуно нови документ који у средишту пажње има Агенцију за мере и драгоцене метале.

Агенција би, према Старчевићевим речима била реорганизована тако да би око 100 запослених било прераспоређено делом у новоосновани институт, а делом пребачено у државни инспекторат. Закон о метрологији, према његовим речима, од интереса је и за грађане.

Јавна расправа о Закону о метрологији биће настављена скупом у Београду, 7. септембра, у просторијама Привредне коморе Србије.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *