Нова еколошко-едукативна радионица за малишане

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац организовало је у Предшколској установи Чили и Вили еколошко-едукативну радионицу која је била посвећена рециклажи.

Циљ је био да се малишанима скрене пажња на значај очувања животне средине.

Ово није прва радионица за децу коју градско комунално предузеће организуе, а најављене су и нове у наредном периоду.

Радионица је била добра прилика за децу да, кроз забаву и игру, на занимљив начин, науче шта је рециклажа и колико је она важна у очувању животне средине.

Малишани се понашају онако како су им старији показали, па од одраслих зависи да ли ће и какве навике да усвоје.

Истовремено, јако су радознали и имају велики број питања.

Веома је важно да деца од малих ногу науче због чега је важо очување животне средине.

Предшколски период је време најбржег учења и усвајања навика понашања.

Представници Шумадије су, кроз интерактивну радионицу, деци представили врсте отпада и његову улогу у природи, начине сортирања и уклањања, креативног коришћења већ постојећег отпада и који производи настају рециклажом.

Развијање свести о примени рециклаже, усвајање навика примарне сепарације отпада још у сопственом дому и развијање одговорности кроз принципе зелене куповине, значајно доприносе унапређењу заштите животне средине.

Зато се малишанима указује на значај њиховог личног ангажовања.

Важно је едуковање нових генерација, које су спремне да буду носиоци одрживог развоја и живота у складу са природом, поручују организаори.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *