Нова грађевинска механизација Шумадије на градским улицама

Путарске екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац санирале су ударне рупе у улицама Владмира Роловића и Авалској, у насељу Аерoдром. 

Први пут данас радови су извођени са потпуно новом грађевинском механизацијом коју је ово комунално предузеће чији је оснивач град набавило за одржавање градских и приградских улица и путева.

У Шумадији кажу да ће набавком нових специјализованих возила олакшати посао, повећати ефикасност у раду и тако побољшати квалитет пружања услуга грађанима.

Глодалица, односно „фреза“ за асфалт је грађевинска машина која се користи за скидање слојева старог асфалта на путевима, а посебно је од помоћи путарима приликом санирања урадних рупа на путу.

Гребани асфалт ће се депоновати у кругу фирме и касније користити за насипање некатегорисаних путева који нису прекривени асфалтним застором.

Набавком нове грађевиснке механизације посао ће се обављати лакше, брже и квалитетније, са мањим бројем радника.

Крпљење ударних рупа на паркингу у улици Владимира Роловића је била одлична прилика да се радници крагујевачке Шумадије обуче за руковање новом механизацијом, за шта су били задужени оспособљени и квалификовани радници из Београда.

Након паркинга у улици Владимира Роловића, грађевинска механизација и радници се „селе“ у Авалску, где ће се санирати пар ударних рупа које су критичне и небезбедне за нормално одвијање саобраћаја.

У Шумадији подсећају да је за сектор Нискоградње у претходном периоду стигло више нових грађевинских машина и опреме.

У овом градском комуналном предузећу наводе да ће се  куповином нове механизације, побољшати ефикасност и квалитет радова на реконструкцији и изградњи путне инфраструктуре у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *