Нова ковид амбуланта

Због наглог повећања броја прегледа пацијената са симптомима инфекције коронавирусом, у Заводу за здравствену заштиту запослених “Застава” у Крагујевцу, од сутра у 7 часова ујутру са радом почиње још једна ковид амбуланта.

Ново место за прегледе отвара се у циљу растерећења постојеће јединице у АТД -у где је јуче обављено скоро 600 прегледа.

Очекује се смањење притиска на локални здравствени систем који за сада има 50 одсто попуњених капацитета.

У новој ковид амбуланти радиће се серолошке анализе, ПСР тестирање, снимање плућа.

Током дана екипе сектора за ванредне ситуације радиле су на опремању амбуланте,постављен је шатор са клупама и гасним лампама, а биће обезбеђена и расвета.

Градски штаб за ванредне ситуације уз консултације са Сектором за ванредне ситуације донео је одлуку да се ургентно оснује још једна ковид јединица поред постојеће у АТД-у којој се из дана у дан повећава број прегледа.

Ковид амбуланта у Заводу за здравствену заштиту запослених “Застава” примаће пацијенте без обзира на место становања, иако је препоручено становништву које живи на потезу од Мале ваге, Централне радионице, Станова, све до Кнића да прегледе обављају на овом месту у коме се према проценама може прегледати 200 пацијената који имају симптоме инфекције вирусом Ковида -19.

У граду нема установе или предузећа где неко већ није заражен коронавирусом.

Око три хиљаде суграђана је у изолацији.

У овом трентуку половина локалних здравствених капацитета у Крагујевцу је испуњена.

Нова ковид јединица у заставиној амбуланти није непознаница за запослене.

Од марта су радили у изолационој соби, а лекари ове здравствене установе помажу и на другим местима у граду.

Од 18. новембра у 7 часова ујутру пацијентима ће пружати комплетан преглед који се обавља у случају сумње на коронавирус.

А тако обрађене пацијенте или ће послати на кућно лечење или на хоспитални третман.

Од 17.новембра у 21 сат на подручју Републике Србије ступају на снагу рестиктивне мере које је донела Влада.

Подсећамо, радно време престаје за све трговинске и угоститељске објекте изузев апотека, бензинских станица, доставе хране и фабрика које организују рад у три смене.

Гордана Дамњановић је апеловала на суграђане да поштују мере, како би избегли плаћање мандатних казни, а примера ради новчана казна за непоштовање изолације је од 50 до 150 хиљада динара.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *