Нова правила за екскурзије и излете

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доставило је директорима основних и средњих школа препоруку за извођење излета, екскурзија, зимовања и других путовања ученика. Нова правила се примењују од 14. марта.

За одлазак детета на рекреативну наставу или било које путовање дуже од два дана потребна је потврда изабраног лекара – педијатра о здравственом и физичком стању ученика.

Школе су у обавези да предузму мере превенције пре поласка на пут, да од родитеља прикупе изјаве да деца немају нити су у претходних седам дана имала симптоме и знакове инфекције, да у истом периоду нису лечена од ковида, као и да међу члановима уже породице није било заражених.

За сада је дозвољено да екскурзије буду изведене у Републици Србији или Републици Српској. Ђаци су заинтересовани за екскурзију јер је то једна од њихових ваннаставних активности.

Као препорука стоји и употреба заштитних маски током путовања и боравака у затвореним просторијама. Иако се епидемиолошка ситуација последњих дана побољшава и већина мера је укинута, ризик од заражавања и даље постоји.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *