Нова правила за технички преглед возила

Нова правила за технички преглед возила ступила су на снагу 6. јула, али ће њихова строга примена бити одложена на две године,

тако да ће власници возила којима је скинут катализатор или ДПФ филтер, како и она чији издувни гасови загађују више него што је прописано, моћи у том року да врате издувни систем возила у фабричко стање.

Једина новина биће снимање техничког прегледа камерама.

Од 6. јула је почела примена нових правила за оцену исправности аутомобила, а за возаче ће, практично, једина новина бити снимање техничког прегледа камерама.

То су сада обавезни да раде сви технички прегледи, а последње три године возила су само фотографисана.

Сваки технички биће сниман са најмање две камере, што значи да ће се нека оштећења и недостаци на аутомобилу боље видети, него на фотографијама.

Примена измењеног Правилника о подели моторних и прикључних возила који подразумевају да од квалитета издувних гасова и овалности кочница зависи оцена техничке исправности возила одложена на две године, али возачи, ипак, треба да обрате пажњу на нова правила.

Из Националне асоцијације техничких прегледа наглашавају да ће у наредних шест месеци бити издавана нова овлашћења фирмама које се баве техничким прегледом и да може да се догоди да и неколико стотина станица за технички преглед не испуни нове грађевинске и услове техничке опремељености за обављање тог посла.

Зато апелују на власнике возила да техничке прегледе својих воила закажу на време.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.