Нове мере ступају на снагу у петак

Због великог броја новозаражених, републички Кризни штаб предложио је увођење нових мера. Влада ће нове мере усвојити на сутрашњој седници, а њихова примена почиње у петак, 4. децембра.

Иако је првобитно разматрање донетих мера требало да буде 15. децембра, због пораста особа заражених вирусом Ковид 19, Кризни штаб предложио је нове мере.

Продавнице прехрамбене робе могу да раде сваки дан до 21 сат, укључујући и викенд.

Апотеке, бензинске пумпе за точење горива и достава хране путем курира могу да раде неограничено, седам дана у недељи.

Позоришта и биоскопи могу да раде сваки дан до 17 сати, укључујући и викенд.

Пијаце радним данима могу да раде реглуларно, а викендом од 6 сати ујутру до 15 часова.

Угоститељске и трговинске фирме, ресторани, кафићи и барови, клубови, тржни центри, играонице, кладионице, продавнице и сви други продајни објекти, козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри, теретане и вежбаонице, спа-центри и базени могу да раде радним данима до 17 сати, а викендом не могу уопште да раде (од петка у 17 сати до понедељка у 05 ујутру).

Питали смо грађане Крагујевца шта мислне о новим мерама.

Грађани Крагујевца оцењују да су одговорност и самоконтрола мере које, уколико би се доследно примењивале без изузетака, дале најбоље резултате.

Подсећамо да је новим мерама радно време угоститељских објеката од 4. децембра „скраћено“ за један сат радним данима, уз забрану рада викендом, како би дошло до заравњавања епидемиолошке криве, односно да би се смањио број новозаражених и притисак на наш здравствени систем.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *