Нове пословне шансе за предузеће „Шумадија“

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“ прошле године је остварило значајне приходе на пословима уређења дечијих игралишта у граду које му је поверила локална самоуправа.

Предузеће је започело производњу тартан подлоге што је отворило нове могућности.

У плану је проширење пословања ван Крагујевца што би донело значајне приходе и отворило могућност запошљавање нових радника међу којима већину чине особе са инвалидитетом.

Политика града да улаже у изградњу и реконструкцију дечијих игралишта ишла је на руку предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“.

У тешкој години за пословање због светске кризе, предузеће које је препознатљиво по изради мобилијара за игралишта добило је
прилику за нове послове и извор зараде.

Шумадија је прошле године почела да производи тартан подлогу што је проширило могућности пословања.

Локална самоуправа је ове године из градског буџета издвојила 11 милиона динара за подршку предузећу.

Планови су да „Шумадија“ прошири своју понуду услуга и производа како би се привукли нови клијенти и омогућило самосталније функционисање предузећа.

Предузеће „Шумадија“ има 62 радника од чега 37 ооба са инвалидитетом.

Проширење производног програма и услуга, поготово у области информатике, омогућило би запошљавање нових кадрова.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *