Нове процедуре у раду службе Хитне помоћи у Крагујевцу

Крагујевачки Завод за хитну медицинску помоћ увео је нове процедуре и начин рада.

Амбуланта пружа предност пацијентима са нагло насталим, озбиљним и животно угрожавајућим здравственим тегобама као што су јак бол у грудима, крвареће повреде, одузетост, нагло настале главобоље и слично.

У Заводу за хитну медицинску помоћ обезбеђено је на улазу дезинфиковање пацијената, преглед у посебно постављеном возилу.

У овој здравственој установи приметили су, да су посебна категорија стновништва коју треба заштитити таксисти, јер превозећи путнике који одлазе до лекара, они настављају вожњу под ризиком да у возилу остају вируси, па ће наредних дана представници Завода за хитну медицинску помоћ одржати састанак са такси удружењима како би се заштитили и возачи и корисници ове врсте превоза.

Друштвено одговорним понашањем екипе лекар Завода за хитну медицинску помоћ труде се да допринесу спречавању ширења болести уз истовремено пружње неопходне здравствене заштите свим пацијентима.

Новонастала ситуација захтева и измене на дневном нивоу, односно прилагођавање сутацији.

У овом периоду посебно угрожен део становништва су таксисти.

Грађане Крагујевца лекари Хитне подсећају, да ће ако примете симптоме инфекције, најпре позивом епидемиолога на број 065 – 8776914 сигурно бити медицински збринути.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *