Нови ГУП спреман за јавну расправу

У Генерални урбанистички план уграђене су све анализе везане за северну обилазницу и велики државни пројекат, приступне пруге за индустријску зону Собовица.

У плану је да се до почетка августа уради 25 анализа потенцијалних градских саобраћајница из различитих делова града, које ће се користити за Северну обилазницу.

После вишегодишњег ангажовања стручног тима Јавног предузећа Урбанизам, на изради новог Генералног урбанистичког плана Крагујевца, спреман је за јавну расправу.

Стратешки пројекти који су „угледали светлост дана“, у оквиру Генералног урбанистичког плана Крагујевац 2025, су студије демографског развоја града, становања, саобраћајне инфраструктуре, привредног развоја, комуналних делатности, зона и објеката, енергетског снабдевања, као и елаборат заштите животне средине.

У новом Генералном урбанистичком плану Крагујевца лоциран је и дефинисан тачан положај Северне обилазнице за Крагујевац, који је важан за регионално повезивање града са постојећом Индустријском зоном у Собовици.

У плану је да се до почетка августа уради 25 анализа потенцијалних приступних градских саобраћајница из различитих делова града, које ће Крагујевчани моћи да користите за Северну обилазницу.

Предлог средњорочних мера до 2025. године подразумева и завршетак изградње Петровачке магистрале до пута за Тополу и изградњу Северне обилазнице од раскрснице Петровачке магистрале и пута за Тополу, до пута за Краљево.

Генерални урбанистички план Крагујевац 2025., позиционираће град као регионални центар, а изградњом саобраћајница нова Индустријска зона биће повезана са ауто-путем.

За потребе израде Генералног урбанистичког плана Крагујевац 2025. поред 10 секторских студија израђена је и студија геологије, која ће у великој мери олакшати спровођење ГУП-а и реализацију у зонама које су у неком тренутку означене као нестабилне.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *